Corona en (weer) reizen….

Naast de algemene update op onze voorpagina over de Corona-crisis, voelen we de behoefte om ook een wat persoonlijker bericht te schrijven. Met het gevaar dat ieder bericht dat je maakt, de volgende dag alweer achterhaald kan zijn. Dus als je dit leest, besef je dat het geschreven is zoals de situatie was op 2 april.

Stand van zaken; In een paar zinnen kunnen we de gevolgen van de Corona-crisis voor onze reizen even opsommen. Alle activiteiten voor april zijn afgelast. De lokale activiteiten in mei, waaronder de Biesbosch Excursie Marathon, zijn ook afgelast. De enige buitenlandse reis die in mei gepland stond, hebben we inmiddels verschoven naar begin september (Walvisreis Ierland). Voor de Farne reizen eind mei en juni zijn we op dit moment nog onzeker. We houden de deelnemers regelmatig op de hoogte en zijn begonnen met een stappenplan voor het geval we deze reizen ook moeten annuleren. Verschuiven is voor deze reizen geen optie omdat de papegaaiduikers maar twee maanden te zien zijn op de Farne eilanden

Voor de Biesbosch-trips in de zomer en de najaarsreizen maken we ons op dit moment nog geen zorgen. Maar het blijft spannend.

Overleven we dat? Delta Safari is nog een klein bedrijf en we hebben gelukkig geen grote vaste uitgaven. Hierdoor kunnen we het wel een tijdje uithouden, vooral omdat we bij reizen die we niet kunnen maken, ook niet altijd alle onkosten hoeven te betalen. Maar als de Farne reizen in juni niet doorgaan, zullen we wel een stapje terug moeten doen. We staan (stonden?) aan de vooravond van ons beste Farne-seizoen tot nu toe, met zeven vrijwel volgeboekte reizen. Dat was ook het laatste zetje om afgelopen winter de beslissing te nemen om per 1 mei mijn (Marko) part-time baan op te zeggen en volledig voor Delta Safari te gaan.

Maak je overigens over het opzeggen van die baan geen zorgen. Omdat mijn baan is aangewezen als vitale functie, hebben we daar ook gelijk gewerkt aan een continuiteïtsplan. Als gevolg daarvan is gevraagd of ik nog een paar maanden langer kan blijven om eventule gaten te vullen. Graag!

Toch hopen we natuurlijk dat het virus snel onder controle is en de maatregelen daardoor snel weer afgebouwd kunnen worden. Zodat we ook de activiteiten van Delta Safari weer kunnen gaan oppakken. Want het is wel stil zo. De boekingen en informatie-aanvragen zijn sinds begin maart echt volledig stil gevallen. We kijken uit naar het moment dat mensen het weer aandurven om over reizen in de zomer of het najaar na te gaan denken.

Vooral voor de zomer hebben we een mooi ‘product’. Onze meerdaagse kanotochten in de Biesbosch zijn een prima oplossing als je het komende zomer nog niet ziet zitten om naar het buitenland te reizen. Als dat ├╝berhaupt al mag. Voor onze weekenden en midweken in de Biesbosch hoef je niet in een vliegtuig te stappen, je geniet van on-Nederlandse natuur, blijft veilig op peddel-afstand van je reisgenoten en het is nog betaalbaar ook.

En als iedereen straks weer wat verder vooruit durft te kijken, hebben we ook nog een paar leuke najaarsreizen op de planning staan. De (verschoven) Walvisreis naar Ierland heeft nog een paar plekken. En op de Biskaje reis naar Noord Spanje kunnen ook nog veel mensen mee. Voor onszelf is deze reis een mooi punt om naar uit te kijken. Wat zal het heerlijk zijn om straks weer onbekommerd over zee uit te kijken op zoek te gaan naar walvissen en zeevogels. Alsof er nooit iets gebeurd is……

Blijf ondertussen gezond en zorg goed voor jezelf en je naasten. Want hoe beter we ons aan de maatregelen houden, des te sneller is de crisis voorbij. En kunnen we ook weer op reis en van de natuur genieten.

ps. Als je wil boeken voor de zomer of het najaar, maar het voelt nog niet veilig genoeg. Weet dan, dat we altijd je geld terug betalen als de reis niet door gaat vanwege de Corona-maatregelen. Boekingen lopen via STO Garant waarbij je betaling veilig op een derden-geld-rekening staat totdat de reis voorbij is. Pas daarna wordt de betaling naar ons over gemaakt.

Hopelijk kunnen we in juni ‘gewoon’ puffins kijken….