Eerste Excursie Marathon succesvol

Tijdens de Vogelweek werd in de Biesbosch een excursie marathon gehouden voor het goede doel. Meer dan honderd deelnemers kwamen er af op de excursies die 24 uur lang werden gehouden. In totaal bracht deze eerste editie ruim €1800,- op voor de Avifauna van de Biesbosch.

Het begon meer dan een jaar geleden met de vraag van een paar mensen van de Vogelwerkgroep in de Biesbosch. Zij waren begonnen aan een monsterklus; het schrijven van de Avifauna van de Biesbosch. Een totaaloverzicht van alle vogels die ooit in de Biesbosch zijn waargenomen. Sommigen heel algemeen, anderen slechts éénmalig. Om het boekwerk te maken is geld nodig en daarom werd ook Delta Safari gevraagd om dit project te sponsoren. Dat hebben we gedaan, maar het leek ons leuk om iets extra’s te doen. En daarmee was het idee voor een goeden doelen actie tijdens de Vogelweek geboren.

Met steun van onder andere de schrijvers van de Avifauna zelf, werd het idee breder gedeeld en al snel haakten er meer mensen aan. Boswachter Thomas van Staatsbosbeheer, Judith Borremans Natuurfotografie, bewoners van de Noordwaard en enkele vogelaars van de Vogelwerkgroep boden aan om ook één of meer excursies te leiden. En zo stonden er tijdens de Vogelweek negen excursies op het programma. Wandelend, fietsend of kanoënd werd de Biesbosch verkend. Zowel aan de kant van Dordrecht, Drimmelen, als Werkendam werden excursies gehouden. De deelnemers betaalden daarvoor een vrijwillige bijdrage. Sommigen zelf het dubbele van hetgeen gevraagd werd.

Aan het eind van de dag werd in de schuur aan de Beverstaart in de Noordwaard het totaalbedrag bekend gemaakt. €1823 werd er opgehaald. Een mooi bedrag voor de eerste editie en ruim boven verwachting. Door de aanwezigen werd direct een afspraak gemaakt. Volgend jaar weer! Ook dan weer in het tweede weekend van de Vogelweek. Houdt dus 15 en 16 mei maar alvast vrij in je agenda. De Vogelwerkgroep en Staatsbosbeheer gaan alvast nadenken over een goed doel voor de Excursie Marathon van 2020.

Opbrengst voor de borrel. Na de borrel aangepast naar €1823!