Najade op een zandbank

Het jaar is rond!

De cirkel is rond, of de bal…..? Nee het jaar is rond! We hebben zojuist onze laatste nieuwe reis voor 2018 op de website gezet; een zeilzwerftocht op de Oostelijke Waddenzee. Hiermee is het hele jaarprogramma rond. Van Visarend-excursies in de Biesbosch, meerdere reizen naar de papegaaiduikers in Engeland tot walvisreizen in oktober naar Ierland. En heel veel moois er tussen in.

In 2011 begon Delta Safari als een weblog over zeezoogdieren in de Noordzee. Ook organiseerden we toen twee dagtochten in de Voordelta in Zuid-Holland. Delta Safari was geboren. In de jaren erna volgden er een eerste weekendtrip naar de Farne eilanden en zeevogeltochten op de Noordzee in het najaar. Van een hobby liep het uit op een “uit de hand gelopen hobby”.

Inmiddels zijn we een paar jaar verder en is de “uit de hand gelopen hobby” overgegaan in een part-time bedrijfje. Het organiseren van leuke natuurreizen bleek nog leuker dan we dachten. En vooral door de vele positieve feed-back gingen we op zoek naar meer interessante en bereikbare bestemmingen. Hierbij verloren we ons uitgangspunt dat mooie natuurervaringen ook dicht bij huis te vinden zijn niet uit het oog. Inmiddels is dit uitgegroeid tot een aanbod van natuurreizen dat loopt van het voorjaar tot ver in het najaar. Omdat we niet meer alles alleen kunnen doen, worden we tijdens de reizen bij gestaan door een leuk team aan gidsen.

In de tussentijd zijn we ook nog verhuisd van een buitenwijk in Rotterdam naar een oude boerderij in de Biesbosch. Een geweldige woonplek, maar ook een prima startpunt voor avonturen in de Biesbosch. Inmiddels kan je een aantal Biesbosch-excursies vinden op onze website, op de fiets of met een busje. Ondertussen gaan we zelf af en toe de Biesbosch in met de kano, dus reken er maar op dat we daar in de toekomst ook aan gaan beginnen 😉

Maar we zijn onze basis aan de Zeeuwse en Zuidhollandse kust niet vergeten, want ook hier worden komend jaar weer een aantal excursies georganiseerd. In de zomer gaan we op zoek naar bruinvissen in de Oosterschelde en in het najaar gaan we weer de zee op voor de zeevogels. Wat leuk is en goed loopt, blijven we natuurlijk doen.

Het jaar is rond! Maar achter de schermen werken we al weer aan het programma van volgend jaar. Zo langzaamaan leren we alle kneepjes van het reisorganisator-vak. Soms met vallen en op staan. Maar juist het nieuwe reizen bedenken én uitproberen is het leukste wat er is. Dus reken er maar op dat we ook in de toekomst weer met nieuwe ideeën en bestemmingen zullen komen.

Tot ziens op één van onze reizen en excursies. Wij hebben in ieder geval zin in het nieuwe reis- en excursie-seizoen!

Marko & Eva, Delta Safari