24 uurs tocht vanuit Zeeland

In 2022 staat de 24-uurstocht niet op de agenda. Heb je interesse in deze tocht in 2023, meldt je dan aan per mail. Des te meer interesse, des te groter de kans dat we hem weer gaan organiseren.

We vertrekken op zaterdagavond vanuit Neeltje Jans in Zeeland. In de nacht stomen we op naar het Noorden, om tegen de ochtend uit te komen bij de Bruine Bank, midden op de Noordzee. Vanaf dan varen we in daglicht rustig terug richting Zeeland, zodat we een groot deel van de Nederlandse Noordzee doorkruisen. Op zondagavond zijn we dan weer terug in Zeeland.

We vertrekken tussen 19:00 en 20:00 uur vanuit de binnenhaven van de Roompotsluis. We pakken nog het laatste beetje daglicht mee terwijl we de Noordzee opvaren. Aan boord zijn bedden (kooien) voor maximaal 35 personen. Terwijl wij de kooien opzoeken, vaart de schipper richting het Noorden. Het chum-team van Delta Safari zal de laatste uren van de nacht al beginnen met het verspreiden van chum (mix van visafval en visolie). Zo weten we zeker dat alle gewenste zeevogels in de gaten hebben dat er iets te halen valt en hopelijk in de buurt van het schip blijven. We zorgen dat het ontbijt al klaar staat voordat de zon opkomt. Dan kunnen we vanaf het moment dat het licht wordt gelijk aan de slag.

Op eerdere 24 uurtochten zagen we op de Bruine Bank tientallen noordse stormvogels, alle soorten jagers, noordse pijlstormvogels en zelfs één keer drie stormvogeltjes tegelijk achter de boot. Ook zijn in dit gebeid witsnuitdolfijnen mogelijk, maar dat is op eerdere tochten nog niet gelukt.

In de loop van de dag vaart het schip weer richting Zeeland. Hierbij doorkruisen we een groot deel van de Zuidelijke Nederlandse Noordzee. Aan boord wordt een lunch geserveerd. En tegen de tijd dat we Zeeland weer zien liggen, komt er nog een warme maaltijd op tafel, zodat iedereen met een volle maag weer richting huis kan rijden. De verwachting is dat we op zondag rond 19:00 uur weer bij Neeltje Jans aankomen.

De prijs van de 24 uurstocht is € 175,- per persoon. Dit is inclusief de drie maaltijden op zondag. Er kunnen maximaal 30 deelnemers plus onze eigen crew mee. Omdat de kosten hoger zijn dan normaal willen we voor deze tocht een minimaal aantal deelnemers hebben.