24 uurs tocht vanuit Zeeland

Op veler verzoek…. of eigenlijk…. op verzoek van de fanatiekste zeevogelaars, organiseren we in 2021 weer een 24 uurstocht op de Noordzee. We vertrekken op zaterdagavond 4 september vanuit Neeltje Jans in Zeeland. In de nacht stomen we op naar het Noorden, om tegen de ochtend uit te komen bij de Bruine Bank, midden op de Noordzee. Vanaf dan varen we in daglicht rustig terug richting Zeeland, zodat we een groot deel van de Nederlandse Noordzee doorkruisen. Op zondagavond zijn we dan weer terug in Zeeland.

We vertrekken tussen 19:00 en 20:00 uur vanuit de binnenhaven van de Roompotsluis. We pakken nog het laatste beetje daglicht mee terwijl we de Noordzee opvaren. Aan boord zijn bedden (kooien) voor maximaal 35 personen. Terwijl wij de kooien opzoeken, vaart de schipper richting het Noorden. Het chum-team van Delta Safari zal de laatste uren van de nacht al beginnen met het verspreiden van chum (mix van visafval en visolie). Zo weten we zeker dat alle gewenste zeevogels in de gaten hebben dat er iets te halen valt en hopelijk in de buurt van het schip blijven. We zorgen dat het ontbijt al klaar staat voordat de zon opkomt. Dan kunnen we vanaf het moment dat het licht wordt gelijk aan de slag.

Op eerdere 24 uurtochten zagen we op de Bruine Bank tientallen noordse stormvogels, alle soorten jagers, noordse pijlstormvogels en zelfs één keer drie stormvogeltjes tegelijk achter de boot. Ook zijn in dit gebeid witsnuitdolfijnen mogelijk, maar dat is op eerdere tochten nog niet gelukt.

In de loop van de dag vaart het schip weer richting Zeeland. Hierbij doorkruisen we een groot deel van de Zuidelijke Nederlandse Noordzee. Aan boord wordt een lunch geserveerd. En tegen de tijd dat we Zeeland weer zien liggen, komt er nog een warme maaltijd op tafel, zodat iedereen met een volle maag weer richting huis kan rijden. De verwachting is dat we op zondag rond 19:00 uur weer bij Neeltje Jans aankomen.

De prijs van de 24 uurstocht is € 175,- per persoon. Dit is inclusief de drie maaltijden op zondag. Er kunnen maximaal 30 deelnemers plus onze eigen crew mee. Omdat de kosten hoger zijn dan normaal willen we voor deze tocht een minimaal aantal deelnemers hebben. Inmiddels hebben we het minimum van 20 aanmeldingen binnen.

Corona; We verwachten dat in het najaar van 2021 er weer activiteiten met groepen kunnen worden georganiseerd. Bij deze tocht wordt er geslapen in een gemeenschappelijke ruimten. We moeten tegen die tijd kijken of dit onder de dan geldende regels mogelijk is.  Mochten er nog aanpassingen nodig zijn, dan wordt de groep daarover op tijd geïnformeerd. Als de tocht niet door gaat (ook als dat is vanwege slecht weer) ontvangt iedereen zijn betaalde kosten retour.

Update 6 augustus: Onder de huidige Corona-regels kan de tocht door gaan. Er zijn vanwege het cancellen van een aantal reserveringen weer wat plekken beschikbaar.

Opgeven kan door een mailtje te sturen naar info@deltasafari.nl of door het formulier rechts bovenaan de pagina in te vullen

Dagtochten vallen niet onder de garantie van STO Garant.