Biesbosch; Birds & Bikes

Vroeger was de Biesbosch eigenlijk alleen goed te bezoeken als je een bootje had. Maar door de uitbreiding met nieuwe gebieden zoals de Noordwaard, Jantjesplaat en Hoge Hof is een dag op de fiets de Biesbosch ontdekken tegenwoordig een leuke onderneming. Samen met de een groep van Delta Safari wordt het nog leuker. Vogels kijken op de fiets dus.

De dag begint met ontvangst met koffie of thee op een boerderij op een terp in de Nieuwe Noordwaard. Daar wordt het verhaal verteld van de ontpoldering van een aantal polders voor Ruimte voor de Rivier. Ruimte voor de rivier betekent hier ook ruimte voor meer natuur. De Noordwaard gaan we als eerste bekijken. Dwars door het intergetijde gebied en langs herstelde kreken komen we in het hart van de Brabantse Biesbosch terecht. We stoppen natuurlijk even bij de plek waar in 2016 voor het eerste een paartje visarenden broedde (en hopen dat ze er in 2018 weer zitten).

Daarna fietsen we helemaal naar het Zuidelijkste puntje van de Biesbosch. Onderweg zien we nieuwe natuur en oude wilgenbossen. We zoeken een mooie plek met uitzicht om te lunchen (bij slechter weer lunchen we in een restaurant). Op verschillende plekken langs de route maken we een stop om de omgeving te bekijken of een stukje het gebied in te lopen.

Via de een fietspad langs de rivier rijden we terug naar het startpunt waar we de dag rond 16:00 uur afsluiten. In totaal zullen we ongeveer 40 kilometer fietsen.

Kosten; Introductieprijs: € 30,- p.p. inclusief koffie, thee, lunch en een drankje achteraf. Fietshuur is niet bij de prijs inbegrepen, zodat u ook met uw eigen fiets kunt deelnemen. Als u via Delta Safari een fiets wilt huren, ontvangt u hierover meer informatie na het aanmelden.

Deze excursie is interessant voor zowel beginnende en meer ervaren vogelliefhebbers.

 

 

Stuur een mail of vul het infoblokje in (rechts bovenaan de pagina) als u zich aan wil melden. Wereld dan ook gelijk voor welke datum u wilt reserveren en of u zelf een fiets meeneemt of deze via ons wil huren.