common dolphins

Biskaje en Picos (Noord Spanje)

Van de diepe oceaan naar het hooggebergte in Noord Spanje. Wie de beschrijving van de Biskajereis wel eens gelezen heeft, zal zich misschien afgevraagd hebben; als je twee keer in Santander komt, kan je daar dan niet een paar dagen blijven? Met deze reis kan dat! En in die twee-en-halve dag in Noord Spanje bezoeken we twee hoogtepunten van de Picos de Europa.

De reis begint op zondagmiddag 24 september in Plymouth. Hier schepen we in op de luxe ferry Pont Aven naar Santander. We reizen in een groep samen met Engelse vogelaars. Na eerst nog een paar uur aan dek naar zeevogels en dolfijnen te hebben gespeurd, maken we kennis met de rest van de groep tijdens een gezamenlijk diner aan boord. Op maandagochtend varen we over de Zuidelijke shelf-rand van de Golf van Biskaje, de overgang van kilometers diep water naar de kustzone. Dit is de beste plek voor het zien van dolfijnen, gewone vinvissen en misschien zelfs de spitssnuitdolfijn van Cuvier. Omdat eind september de vogeltrek in volle gang is, worden we af en toe verrast door kleine zangvogels die langs de ferry vliegen.

Rond de middag meren we aan in Santander, waarvandaan een lokale bus ons naar het hotel in La Franca langs de kust in Asturië zal brengen. Hotel Mirador is een drie-sterren hotel aan een kleine besloten baai, waar we twee nachten zullen verblijven. Tijdens het verblijf zijn ontbijt, lunchpakket en diner inbegrepen. Maandagmiddag zal de lokale gids en orthinoloog Javier Gil Vaquero ons vertellen welke gebieden we de komende twee dagen gaan bezoeken en wat we daar allemaal kunnen gaan tegenkomen. Aan het eind van de middag kunnen we nog een rondje vogelen in de omgeving van het hotel. Of je moet liever nog een duik nemen in de Atlantische Oceaan….

Dinsdag rijden we naar Fuente De, de makkelijkste plek om snel in het hooggebergte te komen. We rijden naar 1800 meter en stijgen met de kabelbaan zelfs nog naar 2000 meter hoogte. Vanaf het kabelbaanstation lopen we over een relatief makkelijk en vlak pad door het adembenemende hooggebergte. Hier zien we soorten als de rotskruiper, sneeuwvink en alpenheggenmus. Ook maken we kans om de eerste gieren waar te nemen.

Woensdag staat een stevige wandeling op het programma over de Ruta de Cares. Dit is een 12 kilometer lange wandeling door het ravijn van de Cares rivier. De eerste twee kilometer zijn een behoorlijke klim, daarna is het pad redelijk vlak. Maar de inspanning is meer dan de moeite waard. Naast het schitterende berglandschap hebben we hier kans om de big five van de grote roofvogels van Noord-Spanje te zien; de vale gier, aasgier, steenarend, slangenarend en tegenwoordig ook de lammergier. Na een mooie dag in het hooggebergte stappen we in de bus, die ons weer naar Santander brengt. Rond 21:00 uur vertrekt de ferry richting Engeland. Na weer een gezamenlijke maaltijd aan boord, zoeken we de hutten op.

Donderdagochtend worden we wakker ter hoogte van de eilanden voor de kust van Bretagne. Deze dag op zee kijken we uit naar gewone dolfijnen en dwergvinvissen. Maar ook pijlstormvogels en trekkende zangvogels zullen het schip passeren. Aan het einde van de middag komen we aan in Plymouth.

Cabins

Bij deze reis is standaard verblijf in een tweepersoons binnenhut en een twee persoonskamer in het hotel inbegrepen. Voor alleengebruik van deze hutten en kamers vragen we een toeslag van € 125,-. Wie in het hotel verzekerd wil zijn van zeezicht moet hiervoor een toeslag van € 30,- betalen. Zeezichthutten aan boord van de ferry zijn alleen op aanvraag beschikbaar (en natuurlijk ook tegen extra kosten).

Maaltijden

De meeste maaltijden zijn inbegrepen bij deze reis. Op de heen- en terugweg op de ferry hebben we een gezamenlijk diner. In het hotel zijn ontbijt, lunchpakket en diner inbegrepen. Alleen het ontbijt en lunch op de ferry (maandag en donderdag) zijn voor eigen kosten.

Groepsreis

Deze reis maken we gezamenlijk met een groep Engelse vogelaars (van diverse niveau). Aan boord ben je vrij om je eigen gang te gaan. Je bepaalt zelf wanneer je wel en niet aan dek komt staan. Maar de ervaring is dat je met een groep veel meer ziet op zee. De dagen in Spanje trekken we wel op als groep, vooral vanwege de verplaatsingen die we moeten maken. Bij de wandeling op woensdag wordt voldoende tijd genomen. Als je de wandeling niet ziet zitten is het mogelijk om bij de bus te blijven en een rustiger programma in het dal te volgen.

Aanreispakket

Je kan deze reis boeken vanaf Plymouth en met eigen vervoer naar Engeland gaan. Ideaal om er nog een vakantie in bijvoorbeeld Cornwall aan vast te plakken. Je kan er ook voor kiezen om met ons mee te reizen naar Plymouth, met de trein vanuit Nederland en/of België. We vertrekken dan op zaterdag 23 september om via Brussel met de Eurostar naar Londen te reizen. Na een overstap in Londen ‘treinen’ we nog 4 uur verder naar Plymouth. In Plymouth boeken we een drie-sterrenhotel, zowel voor de heen- als de terugreis. Voor het vertrek van de ferry heb je op zondagochtend nog de tijd om Plymouth, of de omgeving, te verkennen. Na terugkomst van de ferry op donderdag, vertrekken we vrijdagochtend weer met de trein richting België en Nederland. Het aanreispakket zal € 395,- kosten.

Overig

Voor alle reizen en weekendtrips maakt Delta Safari gebruik van STO-reisgarantie. Meer informatie krijg je bij de boeking. Kosten zijn €12,- per boeking.

Interesse? Vul het formulier in rechtsboven op de pagina en je ontvangt van ons een boekingsformulier. Of stuur een mail naar info@deltasafari.nl.