Bruinvissen in de Noordzee

Bruinvissen Safari XL Oosterschelde

Bruinvissen zijn de kleinste walvissen op aarde. Maar in Nederland hebben we er wel heel veel van. Op de Noordzee zwemmen er enkele tienduizenden rond. Maar de beste plek om ze te zien is de Oosterschelde. Hier leeft het hele jaar rond een kleine populatie bruinvissen. En als we in de zomer gaan varen, hebben we de grootste kans op mooi weer. Want omdat ze zo klein zijn, hebben we beste kans om ze te zien als er weinig golven zijn.

De excursie vertrekt vanuit de haven van Colijnsplaat. We varen met het schip de Desire waar ongeveer 30 mensen op mee kunnen. Vanaf dit schip heb je een laag standpunt en zit je dus dicht op het water. De beste manier om bruinvissen te zien.

Aan boord zijn gidsen van Delta Safari die je van alles kunnen vertellen over de kleine walvissen. Onderweg varen we ook langs de zandbanken waar de zeehonden op rusten. De schipper vaart langs enkele mossel-percelen en vertelt daar over de mosselvisserij op de Oosterschelde. De route vervolgt langs enkele hotspots voor bruinvissen. Bij de lange tocht blijven we langer stil liggen op enkele bekende hotspots voor bruinvissen. Want om bruinvissen goed te zien moet je een beetje geluk hebben, maar vooral ook veel geduld. Na zes uur keren we terug in de haven van Colijnsplaat. Aan boord is ook een kantine waar je koffie, thee en wat versnaperingen kan krijgen.

 

De eerste Bruinvissen Safari voor 2019 staat op de agenda voor vrijdag 19 april; goede vrijdag! We maken dan de lange tocht van 6 uur. Vertrek is om 10:00 uur uit de haven van Colijnsplaat. Rond 16:00 uur zijn we weer terug.

Prijzen

Voor de normale Safari van 3 uur is de prijs € 25,- per persoon en € 15,- voor kinderen tot en met 12 jaar. Voor de XL Safari van 6 uur is de prijs € 40,- per persoon en € 25,- voor kinderen tot en met 12 jaar. Vanwege de lengte van de tocht en omdat het (soms) lastig is de bruinvissen te zien, adviseren we een leeftijd van minimaal 8 jaar.