foto: Marco Simonis

Diving Gannets

Een echte belevenis en dé kans voor fotografen om duikende jan-van-genten te fotograferen! In september 2018 gaan we naar Bempton Cliffs om een tocht te maken tussen honderden duikende jan-van-genten.

Het reisje staat volledig in het teken van de duikende jan-van-genten. We vertrekken woensdag 5 september aan het begin van de avond met de ferry vanuit Rotterdam. Donderdagochtend komen we aan in Hull en stappen in een busje dat ons naar Bridlington brengt. Daar stappen we aan boord van een vissersboot die special voor ons in gecharterd. En omdat we maar één dag in Engeland zijn, maken we er gelijk het beste van. We doen een extra lange tocht van 6 uur, i.p.v. de normale duur van 4 uur. We benutten daardoor alle tijd om zoveel mogelijk goede fotokansen mee te pakken.

Wie wel eens mee is geweest op een zeevogeltocht, weet dat het prachtig is om een duikende jan-van-gent van dichtbij te zien. Maar dit is heel andere koek. Voor de kliffen van Bempton gaat het om tientallen of zelfs honderden vogels tegelijk. Dat is niet met woorden te beschrijven. Kijk naar het filmpje van Gary Jones, dat hij afgelopen zomer maakte en geniet;

Tijdens de vaartocht worden we begeleid door de Britse natuurfotograaf Steve Race. Hij maakt deze tochten regelmatig en kan ons alle tips en trucs vertellen om de perfecte foto te maken. Ook zorgt hij dat met vis, de jan-van-genten achter de boot worden gelokt. Omdat we maar met maximaal 12 mensen mee gaan, heeft iedereen voldoende ruimte om de vogels te zien en foto’s te maken. Er zijn ook mogelijkheden om met een go-pro te werken. Er zijn al fotografen mee geweest, die onder water mooie beelden van duikende genten hebben gemaakt.

Na de dag op zee, stappen we donderdagavond weer op de veerboot naar Nederland. Vrijdagochtend komen we aan in Rotterdam.

Het is kort maar krachtig. Een belevenis zonder verdere poespas.

Overnachting

We overnachten in een hut aan boord van de Pride of Rotterdam. Aan boord is het mogelijk om te kiezen voor een vier-persoons of twee persoonshut. Ook is het mogelijk om een twee-persoonshut voor jezelf alleen te boeken (met toeslag). Voor deze trip hebben we alleen binnenhutten beschikbaar. Omdat we gebruik maken van het ‘mini-cruise’ principe, hebben we heen en terug dezelfde hut. Je kan een deel van je bagage daarom in de hut achter laten.

In de prijs zijn geen maaltijden inbegrepen. Aan boord zijn diverse mogelijkheden om te ontbijten en te dineren. Voor de dag op zee moet je zelf proviand meenemen.

Belangrijk om te weten

Bij een excursie op zee is er altijd een risico dat deze wordt afgelast vanwege te ruige weersomstandigheden. Dit kan zelfs nog op het laatste moment gebeuren, als het weer opeens omslaat. In dat geval organiseren we een alternatief programma (bezoek Flamborough Head en Bempton Cliffs van boven af). Je krijgt dan ook het bedrag van de excursie retour.

Interesse?

Voor alle reizen en korte trips maakt Delta Safari gebruik van STO-reisgarantie. Meer informatie krijg je bij de boeking. Kosten zijn €12,- per boeking.

Interesse? Vul het formulier in rechtsboven op de pagina of stuur een mail naar info@deltasafari.nl en je ontvangt van ons een boekingsformulier.

Groepsgrootte: Minimaal 8, maximaal 11 personen.