Biesbosch Excursie Marathon

Op 17 en 18 mei 2019 stond er een bijzondere activiteit op het programma. Op initiatief van Delta Safari organiseerden diverse Biesbosch Vogelaars van verschillende organisaties een Biesbosch Excursie Marathon tijdens de Vogelweek. Het doel was, naast veel mensen de Biesbosch laten zien, om geld op te halen voor een goed doel. Dit jaar was dat doel om geld op te halen voor de Avifauna van de Biesbosch. Een aantal vogelaars zijn bezig aan een monnikenwerk om de gehele vogelgeschiedenis van de Biesbosch op papier te zetten.

De redactie van de Avifauna werkte zelf volop mee aan de Excursie Marathon. Daarnaast zijn er ook excursies gepland door Delta Safari, leden van de Vogelwerkgroep Biesbosch,  boswachters van Staatsbosbeheer en Judith Borremans natuurfotografie.

De marathon begon op vrijdagavond 17 mei en liep door tot zaterdag 18 mei aan het einde van de middag. Op de afsluitende borrel is het eindbedrag bekend gemaakt. In totaal werd er €1823 opgehaald en deden ruim honderd mensen mee aan de excursies.

Er is ook besloten om de Excursie Marathon in 2020 een vervolg te geven. Op 15 en 16 mei 2020 zal de tweede editie plaats vinden. In overleg met de Vogelwerkgroep en Staatsbosbeheer zal er naar een nieuw goed doel voor de vogels worden gezocht.