Mini-cruise Noorwegen

In april start er een nieuwe ferry route vanuit Nederland naar Noorwegen. Delta Safari is verzot op dit soort initiatieven en is altijd gelijk nieuwsgierig wat er op deze route te zien zal zijn aan zeevogels en zeezoogdieren. Er is maar één manier om daar achter te komen; gaan! 

De data voor 2023 zijn bekend; 1 juni en 1 september. Binnenkort op onze nieuwe website kan je meer informatie vinden. Heb je interesse, meld je dan alvast aan voor meer informatie.

We hebben daarom het initiatief genomen om het eerste weekend van september een mini-cruise te organiseren. September is normaal gesproken één van de beste maanden voor bijzondere zeevogels op de Noordzee. We zijn benieuwd wat we tegen kunnen komen op deze route.

De ferry vertrekt op zaterdag om 15:00 uur uit de Eemshaven, waardoor er na het vertrek nog ruim vijf uur daglicht zal zijn. Aan de Noorse kant komen we om 09:00 uur aan in Kristiansand, waardoor er in de ochtend ook nog een aantal uur over zee gekeken kan worden. Qua vogels is het uitkijken naar pijlstormvogels, jan-van-genten en alk-achtigen.

Tussen 09:30 uur en 14:00 uur heb je de tijd om Kristiansand te verkennen. Je kan een bezoek brengen aan het centrum, maar dicht bij de ferry-terminal kan je ook het Kristiansand Kommuneskog (het gemeentebos) in wandelen. We zijn benieuwd of daar nog een paar leuke soorten vogels te scoren zijn. We zullen vooraf nog op zoek gaan naar eventuele interessante locaties om te bezoeken.

We moeten om 14:00 uur weer inchecken, want om 15:00 uur vertrekt de ferry weer terug richting Nederland. Nu heb je weer ruim vijf uur daglicht om over zee te kijken. Bruinvissen en witsnuitdolfijnen zijn hier de te verwachten soorten. Maar het is volgens ‘de boeken’ ook op het randje van het verspreidingsgebied van witflankdolfijnen en Orca’s. Omdat er weinig bekend is over waarnemingen in dit stuk Noordzee, blijft het een verassing wat we tegen kunnen komen.

Op dag drie (maandag) komen we om 09:00 uur weer aan in de Eemshaven. Ook deze ochtend kunnen we nog een aantal uren over zee kijken. Door deze overtocht samen met een grotere groep vogelaars en zeezoogdierenliefhebbers te maken hebben we meer kans om mooie waarnemingen te doen. Met elkaar zie je altijd meer namelijk.

Eén kleine waarschuwing voor de Nederlandse vogelaars. Al snel na vertrek vaart de ferry de Nederlandse wateren uit. Voor jaarlijsten is deze route minder geschikt en kan je beter één van onze zeevogeltochten boeken.

Accomodatie

Over de voorzieningen aan boord kunnen we nu nog weinig melden. In april start de ferry lijn met haar eerste overtocht. Begin mei maakt een kleine groep van Delta Safari een testreis naar Noorwegen. We zullen dan ook het schip verkennen en kijken welke dekken geschikt zijn om vogels en zeezoogdieren waar te nemen. Ook zullen we daarna meer kunnen melden over de andere voorzieningen aan boord, zoals de restaurants (en prijzen).

We hebben nu een reservering kunnen maken met een aantal 4-persoons binnenhutten en 2 persoons binnen- en buitenhutten.

Prijs

De vanaf-prijs begint bij € 175,- per persoon. Dit is in een gedeelde vierpersoon binnenhut. De prijzen bestaan uit de daadwerkelijke kosten van de overtocht en de hut, plus een bijdrage voor de organisatie door Delta Safari. Maaltijden zijn niet inbegrepen, zodat je zelf aan boord nog een keuze kan maken of je van een restaurant gebruik wil maken.

Voor €10,- per nacht kan je een parkeerplaats boeken in de Eemshaven (dus € 20,- voor twee nachten).

Deze boeking valt onder de garantieregeling VZR Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van VZR Garant. Delta Safari beschikt hiermee over de wettelijk verplichte bescherming om u terug te betalen en, indien het vervoer in de pakketreis is inbegrepen, te repatriëren ingeval van financieel onvermogen. Meer informatie over VZR Garant vindt u op www.vzr-garant.nl.

Interesse?

Vul het info-blok rechts bovenaan de pagina in of stuur een mail naar info@deltasafari.nl en je ontvangt een inschrijfformulier.