Op en neer naar Schotland

TRY-OUT REIS

Misschien heb je het al gelezen? Een Schots bedrijf wil een nieuwe ferry-verbinding opstarten tussen Zuid-Schotland en de Eemshaven in Groningen. Voor zeevogelaars en dolfijnen-liefhebbers een uitgelezen kans om een tocht dwars over de Noordzee te maken. Degenen die wel eens mee zijn geweest naar de Farne eilanden zullen het misschien herkennen van de ferry naar Newcastle. En dit schip zal nog iets Noordelijker gaan varen en er ook nog eens langer over doen (dus meer daglicht uren).

De toekomstige haven in Schotland ligt strategisch tussen Bass Rock en Isle of May in. Twee mooie bestemmingen voor vogelaars. Zodra het schip gaat varen en de dienstregeling bekend is willen we kijken wat de mogelijkheden zijn. Het concept vergelijkbaar met onze Farne-trips; op en neer met de ferry en ter plekke een zeevogelkolonie bezoeken. De eerste contacten met de initiatiefnemers in Schotland zijn gelegd. Maar er is nu nog veel onduidelijk. Er is nog geen schip en er is nog geen dienstregeling…..

Het eerste schip zou volgens de plannen in 2020 varen. Inmiddels is er sinds de Coronacrisis geen informatie meer via de initiatiefnemers naar buiten gekomen. Wij houden de ontwikkelingen in de gaten. Zodra er meer bekend is en er geboekt kan worden, gaan we een try-out reis organiseren. We mikken nu op begin september 2021. Een mooie tijd voor zeevogels op de Noordzee en er is dan nog volop leven op de jan-van-genten kolonie van Bass Rock.

Heb je interesse en wil je op de hoogte gehouden worden? Meld je dan via het formulier rechtsboven of stuur een mail naar info@deltasafari.nl. Je ontvangt dan bericht zodra er meer bekend is.