Kraanvogels in vlucht

Self-drive Lac du Der

Op zoek naar reizen die Corona-proof zijn, hebben we een nieuwe reismethode bedacht. Misschien niet nieuw voor de reiswereld, maar in ieder geval wel voor Delta Safari; de self-drive groepsreis. Je reist zelf met eigen auto naar de bestemming in het buitenland. En ook ter plaatse maken we gebruik van eigen vervoer. Wij regelen de accommodatie, maaltijden en ter plaatse maken we afspraken over de excursies en uitstapjes. Soms gaan we samen, soms op eigen houtje. Ideaal voor als je wel samen op stap wil, maar daarvoor niet opgepropt in een busje wil zitten.

De self-drive naar Lac du Der is natuurlijk gericht op de trek van de kraanvogels. Eind oktober, begin november piekt de najaarstrek en is het gebied het bezoeken waard vanwege de gigantische aantallen kraanvogels. In 2019 werden er in de eerste week van november zelfs meer dan 200.000 vogels geteld.

We hebben een groepshuis kunnen huren dat strategisch ligt ten opzichte van de meren. Naast het grote Lac du Der zijn er nog een aantal kleinere meren op loopafstand van het huis. In het huis is plaats voor maximaal 14 personen, maar vanwege de Corona-maatregelen is dat nu beperkt tot 10 personen. We zien in de loop van het jaar hoeveel mensen er uiteindelijk mee kunnen.

Delta Safari zorgt voor de accommodatie en de maaltijden. We gaan gezamenlijk op pad om ’s ochtends en ’s avonds de trek van de kraanvogels te bekijken, maar er is ook genoeg ruimte om zelf op pad te gaan. Afspraken hierover maken we ter plaatse afhankelijk van de behoeften van de groep. Tijdens de reis in 2021 zagen we in de tuin van de accommodatie onder andere middelste bonte specht, glanskop en boomklever op de voedertafel, dus ook een middagje vogels kijken of fotograferen in de tuin is een leuke mogelijkheid.

Programma

Dag 1; We rijden op maandag 31 oktober met eigen vervoer naar Lac du Der. Omdat we pas aan het einde van de middag in het huis terecht kunnen, adviseren we om eerst bij het meer te kijken naar de aankomende kraanvogels tijdens de zonsondergang (locatie krijg je van ons toegestuurd). Na de eerste kennismaking met de kraanvogels vertrekken we naar het nabijgelegen huis en serveren we een eenvoudige avondmaaltijd. Met elkaar bespreken we de plannen en mogelijkheden voor de komende dagen.

Dag 2, 3 en 4; Dinsdag en woensdag hebben we alle tijd om de omgeving te verkennen. De zonsopkomst en zonsondergang zijn de momenten om van de overvliegende kraanvogels te genieten. De rest van de dag kunnen we op zoek gaan naar de groepen foeragerende kraanvogels. Maar vlak bij het huis zijn ook een aantal mooie vogelkijkhutten, waar je gemakkelijk naar toe kan wandelen. Op deze dagen zijn alle maaltijden inbegrepen, de lunch kan ook worden meegenomen.

Dag 5; In de ochtend moeten we na het ontbijt het huis alweer verlaten. Omdat iedereen met eigen vervoer is, kan je zelf bepalen of je direct weer naar huis rijdt of dat je nog een laatste dag van de kraanvogels en de omgeving wilt genieten.

Accommodatie en prijs

Het groepshuis heeft in totaal vijf slaapkamers. Eén kamer heeft een tweepersoonsbed, de rest heeft losse bedden. In een aantal kamers is plek voor drie personen. In het huis zijn een drietal badkamers en voldoende toiletten voor gezamenlijk gebruik. Belangrijkste plek in het huis is een grote gemeenschappelijke woon- en eetkamer met uitzicht op de tuin.

De prijs voor deze midweek met vier overnachtingen is € 550,- per persoon bij gebruik van een slaapkamer door twee personen. Als je met drie personen een kamer wil delen is de prijs € 500,- per persoon. Bij alleengebruik van een kamer geldt een toeslag van € 150,- (beperkt beschikbaar).

In de prijs zijn alle maaltijden en drank (normaal gebruik) inbegrepen. Enkel het vervoer, naar Frankrijk en lokaal, is niet inbegrepen.