Kraanvogel Zweden

Self-drive Zuid Zweden

Oranje Stoplicht: Het is nog niet zeker of deze reis door kan gaan. Hij kan daarom nog niet geboekt worden.

Op zoek naar reizen die Corona-proof zijn, hebben we een nieuwe reismethode bedacht. Misschien niet nieuw voor de reiswereld, maar in ieder geval wel voor Delta Safari; de self-drive groepsreis. Je reist zelf met eigen auto naar de bestemming in het buitenland. En ook ter plaatse maken we gebruik van eigen vervoer. Wij regelen de accommodatie, maaltijden en de excursies ter plaatse. Ideaal voor als je wel samen op stap wil, maar daarvoor niet opgepropt in een busje wil zitten.

De self-drive groepsreis naar Zuid Zweden wordt georganiseerd eind maart en/of begin april. Op dat moment verzamelen de kraanvogels zich bij Honborgasjön om te baltsen. Dit levert mooie beelden op van ‘dansende’ kraanvogels. We verblijven een aantal dagen in een hotel in de buurt van het kraanvogel-meer zodat we minimaal twee keer in de ochtend naar de kraanvogels kunnen. Dat levert de mooiste momenten op voor fotografen.

Het tweede deel van de reis gaan we naar Tividen. Dit nationaal park wordt ook wel de meest Zuidelijke wildernis van Zweden genoemd. We verblijven een aantal dagen midden in het Nationaal Park. Op het meer bij het verblijf verschijnen de eerste parelduikers. In de omgeving gaan we ’s avonds op zoek naar uilen, waaronder de laplanduil. Tividen is één van de Zuidelijkste gebieden waar de vogel broedt. En met wat geluk komen we een baltsende auerhoen tegen. Ter plaatse worden meerdere gezamenlijke excursies georganiseerd, maar je hebt ook voldoende gelegenheid om zelf op pad te gaan. Op het meer zijn ook mooie kanotochten te maken.

Vervoer

Voor deze reis moet je zelf naar Zweden reizen. We beginnen in het stadje Skara (of omgeving). Voor de reis naar Zweden zijn er meerdere opties. Je kan het hele stuk met de auto afleggen, waarbij je dan gebruik kan maken van de brug tussen Denemarken en Zweden. Of je maakt ergens een korte oversteek met een veerboot. De meest relaxte manier is om de veerboot tussen Kiel en Göteborg te nemen. je overnacht dan op de ferry en hoeft de volgende ochtend in Zweden nog maar twee uur te rijden voor je bij de bestemming bent. natuurlijk is een veerboot met overnachting de duurste optie.

Accomodatie

In Skara en omgeving zijn meerdere geschikte hotels. Omdat we deze pas op het laatste moment gaan boeken is de precieze locatie (en prijsklasse) nog niet bekend. In Tividen hebben we een geschikt groepshuis met meerdere kamers op het oog. Of de reis door kan gaan hangt mede van de beschikbaarheid van deze accommodatie af.

Prijs en duur

De planning is om deze reis met zeven of acht overnachtingen te organiseren. De prijs zal rond de €1000,- liggen, mede afhankelijk van welke accomodaties we kunne boeken en welke excursies (met lokale gids) we vooraf regelen. Heb je interesse in deze reis meld je dan vrijblijvend aan. Op het moment dat de reis ingepland kan worden, ontvang je dan een uitgebreid voorstel.