South Georgia door de Cameralens

Een bijzondere tweeweekse reis naar South Georgia! Veel reizigers die een reis zoeken naar Antarctica, zullen zich wel eens afgevraagd hebben ‘kan je daar niet langer blijven?’. Bij veel reisplanningen wordt er voor South Georgia een paar dagen uitgetrokken. Een prachtige ervaring natuurlijk, maar veel te kort om het 165 kilometer lange eiland en de omliggende eilanden volledig te ontdekken. Poseidon Expeditions organiseert in oktober 2023 daarom een tweeweekse reis, waarbij we in totaal 9 dagen uittrekken voor South Georgia. Een perfecte reis voor natuur- en landschapsfotografen. Maar ook zonder camera is dit een geweldige ervaring.

Programma

Dag 0 (13 oktober): Het gemak van deze reis is dat hij al begint in Santiago de Chili. Op 14 oktober vliegt er een speciale chartervlucht vanuit Santiago naar Stanley op de Falklandeilanden. We adviseren om de dag ervoor al aan te komen in Santiago. De hotelovernachting in een hotel vlakbij het vliegveld van Santiago is inbegrepen.

Dag 1 (14 oktober): Vroeg in de ochtend vertrekt de chartervlucht vanuit Santiago naar de Falklandeilanden. Het schip de Sea Spirit ligt op ons te wachten in de haven van Stanley de ‘hoofdstad’ van de Falkland eilanden. Voor we aan boord kunnen heb je een aantal uur om het stadje en de omgeving te verkennen. Om nog snel een paar vogelsoorten te scoren kan je in de haven op zoek gaan naar de Flightless Steamerduck of de Dolphin Gull.

In de middag gaan we aan boord van de Sea Spirit en maken we kennis met de crew. Omdat deze expeditiecruise zich in de eerste plaats richt op fotografen, maken een aantal erkende natuurfotografen onderdeel uit van het expeditieteam. Mike Reyfman (website), Dimitry Arkhipov (website), Marco Grassi (website), Svein Wik en Jens Wikström staan gepland om deze reis als crewlid deel te nemen.

Terwijl we kennis maken met het schip en onze hut opzoeken, zal  de Sea Spirit in de loop van de avond de haven van Stanley verlaten.

Dag 2 en 3 (15 – 16 oktober): We varen Oostwaarts richting South Georgia. Onderweg maken we kennis met de wildlife van de Zuidelijke Oceaan. We kijken uit naar Albatrossen, dolfijnen en walvissen.

De dagen zullen ook gevuld zijn met briefings en lezingen om je voor te bereiden op de aankomende dagen in South Georgia. Technische uitleg over hoe landingen in zijn werk gaan, maar omdat het nu eenmaal een fotografen trip is er ook volop aandacht voor fotografie. Tijdens een aantal master classes zal er gesproken worden over Iso-waarden en sluitertijd. Zodat ook de beginnende fotografen goed voorbereid aan de expeditie beginnen.

Dag 4 tot 12 (17 – 25 oktober): In de loop van dag 3 zal South Georgia aan de horizon opdoemen. Daarna begint ons eigenlijke avontuur; een dikke week South Georgia en de omliggende eilanden verkennen. South Georgia wordt door sommigen de beste plek op aarde genoemd voor wildlife- en landschapsfotografen. En we zullen voldoende tijd nemen om de mooiste locaties met het beste licht te bezoeken. Omdat we de eilanden aan het begin van het seizoen bezoeken zal er nog veel sneeuw op de hellingen liggen.

De eilandengroep van South Georgia huist honderdduizenden Koningspinguins, wat dit de beste plek maakt om deze dieren te fotograferen. Het plan is om de meest prachtige locaties te bezoeken zoals Gold Harbour, Cooper Bay en Drygalski Fjord. En bijvoorbeeld de stranden als Salisbury Plain en St Andrews Bay waar honderdduizend Zuidelijke zeeolifanten en miljoenen pelsrobben te vinden zijn tussen de pinguïns.

De overvloedige wateren rondom South Georgia worden ook bewoond door steeds meer walvissen. Het historische walvisstation van Grytviken staat ook op de planning, vooral omdat daar nu het South Georgia museum te vinden is en het graf van poolreiziger Ernest Shackleton. Ook vormen de verwoeste restanten van het walvisstation een vreemd contrast met het omliggende landschap. Diverse soorten albatrossen en stormvogel-achtigen broeden op de eilanden. De wenkbrauw-, grijskop, roetkop- en Grote albatros zijn als broedvogel aanwezig op South Georgia. Het is afhankelijk van waar we kunnen landen of we ze allemaal op een nestlocatie kunnen bekijken. Deze expeditiecruise valt vroeg in het broedseizoen, waardoor er hopelijk veel baltsgedrag te zien zal zijn.

Natuurlijk is een expeditiecruise in deze regionen erg afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is niet voor niks dat het woordje ‘expeditie’ aan de cruise wordt toegevoegd. De ervaren kapitein besluit samen met de expeditieleider hoe het programma er precies uit zal zien. Maar je kan er zeker van zijn dat ze de beste momenten uit zullen kiezen die door de natuur worden aangeboden. Alle mogelijkheden die er zijn om veilig aan land te kunnen gaan, zullen benut worden om zoveel mogelijk fotokansen te creëren.

Dag 13 en 14 (26 en 27 oktober): Tijd om terug te varen naar de Falklandeilanden. Maar ons avontuur is nog niet voorbij. Zo zullen we onderweg de Shag Rocks passeren die in deze tijd vol zitten met vogels die zich klaar maken voor het broedseizoen.

Er is ook tijd om terug te kijken tijdens de Captains Farewell Cocktail en de fotopresentaties van de reis. Er is volop tijd om elkaars foto’s te bekijken en na te praten met nieuw gemaakte vrienden.

Dag 15 (28 oktober): Het avontuur eindigt in Port Stanley. Na het ontbijt worden we naar het vliegveld gebracht voor de terugvlucht naar Santiago in Chili. Vanaf hier kan je terugvliegen naar Nederland of België. Of je kan je avontuur nog verlengen in Zuid-Amerika.

Soorten: 

Verwacht: Koningspinguin, vier soorten albatrossen (wenkbrauw-, grijskop-, roetkop- en Grote albatros), Zuidelijke zeeolifanten, pelsrobben, bultrug.

Gehoopt; Zuidkaper, diverse dolfijnsoorten.

Prijs:

Vroegboekkorting voor alle boekingen gedaan voor 31 oktober 2022. 15% korting op de drie persoons, Main deck en Classic Suite. 20% korting op Superior, De Luxe, Premium en Owner Suite.

Drie persoonshut; € 9595,-  tijdelijk: € 8156,-

Main Deck Suite: € 13295,-  tijdelijk: € 11301,-

Classic Suite: € 14195,- tijdelijk: € 12066,-

Superior Suite: € 14495,- tijdelijk: € 11596,-

De Luxe Suite: € 16295,- tijdelijk € 13036,-

Premium Suite: € 17795,- tijdelijk 14236,-

Owner Suite: € 22795,- tijdelijk 18236,-

Prijzen per persoon bij een volledig bezette hut. Informatie over hutten en het schip kan je hier vinden.

Deze boeking valt onder de garantieregeling VZR Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van VZR Garant. Delta Safari beschikt hiermee over de wettelijk verplichte bescherming om u terug te betalen en, indien het vervoer in de pakketreis is inbegrepen, te repatriëren ingeval van financieel onvermogen. Meer informatie over VZR Garant vindt u op www.vzr-garant.nl.

Inbegrepen: Vliegreis Santiago – Port Stanley v.v., hotelovernachting vooraf op vliegveld Santiago, transfer op Falkland eilanden, accommodatie aan boord, alle maaltijden aan boord, wifi aan boord, koffie- en thee station 24 uur per dag, Ale landingen op South Georgia, begeleiding en presentaties door ervaren expeditieteam met ervaren natuurfotografen, een Poseidon Expedition jas, gebruik rubber laarzen tijdens reis, welkomst- en afscheidsborrel, havengelden, reisverslag en voorbereidingsmateriaal. Bijdrage Trees for All.

Niet inbegrepen: Vliegreis naar Santiago v.v., visa en paspoortkosten, reis- en annuleringsverzekering, frisdranken en alcoholische dranken anders dan tijdens borrels, persoonlijke uitgaven zoals wasserij of telefoon, mogelijke brandstoftoeslag, fooi voor de bemanning, eventuele kosten medische testen (zoals Covid), overige kosten gemaakt voor en na de reis. Vrijwillige extra bijdrage Trees for All.

Reisbegeleiding:

Begeleiding door een Engels sprekend expeditieteam van Poseidon Expeditions.