Stedentrip Bilbao met twee walvistochten

Oranje Licht: Het is op dit moment nog niet zeker of we in 2021 opnieuw reizen naar Noord Spanje kunnen organiseren. het is daarom nog niet mogelijk om te boeken.

Onze reis over de Golf van Biskaje naar Noord Spanje en de Picos de Europa ging in 2020 vanwege de Corona niet door. Toch wilden we in dezelfde periode een verkorte alternatieve reis aanbieden. Zo ontstond het idee voor een stedentrip naar Bilbao met twee walvistochten op de Golf van Biskaje.

In plaats van een road-boattrip door vijf verschillende landen en met de ferry over de Golf, maken we een vliegreis rechtstreeks naar Bilbao. Hiermee verkleinen we het aantal risico’s op Corona besmettingen en/of maatregelen in één van de landen aanzienlijk.

Of we in 2021 opnieuw naar Noord Spanje kunnen reizen is nu nog niet bekend, maar waarschijnlijk is deze stedentrip eerder weer mogelijk dan de langere Biskaje reis. Het is een eenvoudig opgezette reis, maar wel met de kans om twee unieke dagtochten op zee te maken aan de Zuidkant van de Golf van Biskaje.

Programma per dag

dag 1; Op dag 1 vertrekken we met een middagvlucht vanaf Schiphol richting Bilbao. Na een vlucht van twee uur komen we aan in de Baskische stad. Met een shuttlebus rijden we in ongeveer een half uur naar het centrum van de stad waar we inchecken in het hotel.

dag 2; De tweede dag is vrij te besteden. Bilbao heeft een aantal prachtige musea, waaronder het wereldberoemde Guggenheim museum. Ook kan je er voor kiezen om met de metro naar de kust te rijden of zelfs met de trein het Nationaal Park Urdaibai te bezoeken. Een regionale OV-kaart voor drie dagen is inbegrepen in de reis. Deze kan je voor de metro’s en lokale treinen gebruiken en ook voor de twee ‘funiculars’ (kabelbanen) in de stad.

dag 3; Op de derde dag staat de eerste walvistocht op het programma. Met de metro rijden we naar de haven van Santurtzi, waar het schip vertrekt. Er staat een dagtocht van 8 à 9 uur op het programma. Eerst wordt er twee uur gevaren naar de rand van de ‘canyons’. Daar aangekomen wordt er ruim vier uur gespeurd naar walvissen, dolfijnen en zeevogels. Vanwege het opwellen van zeestromen zijn de canyons een goede plek voor waarnemingen van een aantal bijzondere soorten. Zo worden regelmatig spitssnuitdolfijnen van Cuvier naast de boot gezien en heel soms ook andere spitssnuiten. Ook gewone vinvissen duiken regelmatig op in deze zone en verder zijn grienden, gestreepte en gewone dolfijnen regelmatige gasten bij de boot. Naast de zeezoogdieren worden er ook vissen gezien zoals maanvissen, haaien, tonijnen en soms zelfs zwaardvissen. En natuurlijk wordt er uitgekeken naar zeevogels. In de zone van de canyons worden regelmatig grote groepen pijlstormvogels waargenomen. Een betere plek om de zee op te gaan kan je in Europa bijna niet vinden.

dag 4; Op de vrijdag gaan we nog een keer de zee op. Want als je dan toch op die goede plek bent, moet je er ook alles uithalen. Een nieuwe dag, geeft nieuwe kansen voor mooie waarnemingen.

Opmerking: Natuurlijk is er altijd een risico dat zeetochten niet door gaan vanwege slechte weersomstandigheden. In het geval dat dit gebeurt, krijg je in ieder geval de kosten van de zeetochten retour (€70,- per dag). De stad Bilbao en de omgeving geven voldoende mogelijkheden om deze dagen te vullen, ook als de tochten onverhoopt niet door zouden gaan.

dag 5; Op dag 5 staat de terugvlucht naar Amsterdam gepland. Omdat deze pas aan het einde van de middag is, heb je de hele ochtend nog om een laatste bezoek te brengen aan het centrum van Bilbao. Om ongeveer 19:30 zijn we terug op Schiphol.

Accommodatie

We overnachten in een drie sterren hotel in het centrum van Bilbao. Ontbijt is inbegrepen. Afhankelijk van de groepsgrootte wordt de uiteindelijke keuze voor een hotel gemaakt. Er wordt daarbij gekeken naar een gunstige ligging ten opzichte van metro- en treinstations.

Kosten

Bij het gebruik van een gedeelde twee persoonskamer zijn de kosten voor deze stedentrip € 775,-. Bij gebruik van een single kamer komt daar een toeslag van €100,- bovenop. In deze prijs zijn inbegrepen de vlucht Amsterdam – Bilbao v.v., vier nachten hotel met ontbijt in het centrum van Bilbao, twee dagtochten op de Golf van Biskaje en een OV-kaart voor drie dagen (te gebruiken op woensdag, donderdag en vrijdag). Maaltijden zijn niet inbegrepen. Voor de garantieregeling van STO Garant wordt een bijdrage van €12,- per boeking gerekend.

Deze prijs is onder voorbehoud van de prijzen van het vliegticket. Om de reis betaalbaar te houden is nu gerekend met de actuele prijs van de tickets. Vraag bij aanmelding of deze prijs nog steeds geldig is. Kleine verhogingen rekenen we niet door, maar als prijzen bijvoorbeeld verdubbelen, komen we met een aangepast aanbod.

Dit reisaanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op www.sto-garant.nl/downloads. Kosten zijn €12,- per boeking

Interesse?

Vul het info-blok rechts bovenaan de pagina in of stuur een mail naar info@deltasafari.nl en je ontvangt een inschrijfformulier

Video van onze partner in Bilbao;