Voorjaarsweekend Biesbosch

Deze activiteit is geannuleerd vanwege de maatregelen rondom het Corona-virus. Later zal er een datum gepland worden voor het seizoen 2021.

Zin om in de meivakantie een paar dagen er op uit te gaan? In de Biesbosch staat ons basiskamp klaar om je te ontvangen. We gaan op zoek naar bevers en visarenden, we genieten van alle teruggekeerde zangvogels, we maken een paar wandelingen in de omgeving en een mooie kanotocht door de Noordwaard.

Programma:

We verzamelen op vrijdagmiddag bij ons basiskamp op een kleine camping in de Brabantse Biesbosch. Na de kennismaking en een warme maaltijd maken we s’ avonds al een eerste wandeling en hopen we bevers te zien in de avondschemering.

Op zaterdag maken we een kanotocht door de Noordwaard. Deze polder is vijf jaar geleden terug gegeven aan de natuur, met als doel om bij hoog water in de rivieren het water snel af te kunnen voeren naar zee. Hiervoor is het kerkenstelsel in de Noordwaard hersteld en dat heeft een aantal mooie kanoroutes opgeleverd. We gaan vanaf het water onder andere op zoek naar ijsvogels (‘de blauwe flits’) en de sporen van bevers.

Op zondag is er ruimte voor een wandeling in één van de polders verderop in de Biesbosch. We bekijken met elkaar welke plekken interessant zijn om te bezoeken. Bijvoorbeeld omdat er de dagen ervoor leuke vogels gezien zijn. Zoals de Hoge Hof en de Deeneplaat in de Brabantse Biesbosch. Of we gaan de rivier over naar de Tongplaat aan de Dordtse kant van de Biesbosch. Vandaag zullen we ook extra opletten of we de zeearenden zien overvliegen die in de Biesbosch broeden.

Aan het eind van de middag sluiten we het weekend vol natuur en buitenlucht af.

Accommodatie:

Op de camping in de Noordwaard staat ons basiskamp opgesteld. Ons basiskamp bestaat uit drie grote canvastenten. In elke tent is ruimte voor vier personen, verdeeld over twee slaapcabines. In elke slaapcabine staan twee bedden. Je hoeft dus niet op een matje te slapen. Op het kamp staan een paar picknicktafels voor de maaltijden en om ’s avonds gezellig nog wat te drinken. Voor de koudere avonden hebben we ook een kleine houtkachel op het kamp staan. Vanaf het basiskamp kijken we uit over polder Hardenhoek, dus zorg dat je verrekijker altijd bij de hand is.

Alle maaltijden en drank vanaf vrijdag- tot en met zondagmiddag zijn inbegrepen. (de avondmaaltijd van zondag dus niet meer). Op de camping zijn toiletten en douches op loopafstand beschikbaar.

Prijs:

De kosten voor het weekend zijn € 229,- voor een volwassene. Kinderen tot en met 12 jaar betalen € 150,-. De indeling in de tenten en kano’s doen we in overleg.

Per boeking is een toeslag verplicht van €12,- voor STO Garant. Hiermee is je betaling gegarandeerd tegen financiële problemen van de organisator (het is geen reisverzekering).