Walvisreis West Cork (Ierland)

Een nieuwe reis van Delta Safari; op zoek naar de grote walvissen bij Ierland. We gaan een midweek naar het plaatsje Baltimore in het Zuidwesten van Ierland en gaan daar drie keer de zee op. In het najaar komen de gewone vinvissen, de op één na grootste walvissen van de wereld, dicht onder de Ierse kust naar voedsel zoeken. En het hele jaar door kunnen er ook dwergvinvissen of bultruggen opduiken. Wie gaat er mee om deze nieuwe bestemming te ontdekken?

Programma per dag

dag 1: We vertrekken op maandagochtend met het vliegtuig vanaf Schiphol naar Cork. Na een rit met een taxibus komen we iets na het middaguur aan in het plaatsje Baltimore. Diezelfde middag maken we al de eerste tocht op zee! In het najaar foerageren de gewone vinvissen dicht onder de kust van West Cork. Er is natuurlijk geen garantie dat we ze gelijk op de eerste dag gaan zien. Naast de grote gewone vinvissen, maken we ook kans op dwergvinvissen, bultruggen en gewone dolfijnen. Daarnaast maken we vandaag vooral ook kennis met het kustgebied waar we de komende dagen zullen verblijven. Tijdens de vaartocht van 4 à 5 uur maken we een korte stop op Cape Clear Island, het Zuidelijkste bewoonde eiland van Ierland.

Na de vaartocht zoeken we onze kamers op in het hotel aan de haven van Baltimore. We sluiten de dag af met een gezamenlijk diner in het hotel.

dag 2: Vanochtend gaan we gelijk weer de zee op voor een halve dagtocht. De vaartochten zijn met opzet gepland in de eerste drie dagen, zodat we nog ruimte hebben om ze te verplaatsen in het geval het weer in de eerste dagen tegen zit. Naast de eerder genoemde soorten, worden er ook wel eens andere zeezoogdieren gezien, zoals bruinvissen, orca’s, witsnuitdolfijnen en witflankdolfijnen. Het blijft altijd spannend wat er opduikt.

De middag is vrij te besteden. Je kan een mooie wandeling gaan maken in de omgeving of kiezen voor een rustig middagje rondom het hotel. Deze avond is het diner niet inbegrepen, zodat iedereen de ruimte heeft om de rest van de dag zelf in te delen.

dag 3: Vandaag maken we een langere bird-trip op het schip. We varen deze dagen op een catamaran van een lokale whale watch organisatie. Omdat er maximaal 12 passagiers mee kunnen, charteren we het hele schip als we met tien of meer personen zijn. Omdat we vandaag een bird-trip maken, zal er ook worden gechumd. Dit betekent dat er met visafval vogels achter de boot worden gelokt. Volgens de schipper zijn er in oktober nog genoeg pijlstormvogels (o.a. noordse, grote en kuhls), stormvogeltjes (soms ook wilsons) en jagers te zien. En ook al noemen we het een bird-trip, we kijken vandaag natuurlijk ook weer uit naar de walvissen.

Deze avond sluiten we ook weer af met een gezamenlijke maaltijd in het hotel.

Dag 4: Als de vaartochten op de eerste drie dagen zijn doorgegaan, hebben we deze dag vrij te besteden. Wie er geen genoeg van kan krijgen, kan nog een keer de zee op gaan met de lokale whale watch organisatie (voor eigen kosten). Maar het is ook heel leuk om een dag naar één van de eilanden voor de kust te gaan. Vanuit het haventje van Baltimore vertrekken veerbootjes naar Cape Clear Island en Sherkin Island. Je kan op beide eilanden mooie wandelingen maken. Info over de ferry-tijden krijg je ter plaatse. Ook vandaag is het diner niet inbegrepen om iedereen de vrijheid te geven de dag zelf in te delen.

Dag 5: Nog een laatste vrije ochtend in Baltimore. Na de middag vertrekken we weer met de taxibus naar het vliegveld van Cork. Rond 17:00 uur vliegen we naar Amsterdam, waar we rond 20:00 uur aankomen.

Accommodatie

We overnachten in een drie sterren hotel, direct bij het haventje van Baltimore. In het hotel zijn een aantal standaard kamers (twin of double), een aantal superior kamers (alleen double = 2 persoonsbed!) en een paar single kamers. In het hotel is ook een echte Ierse pub, waar we ook twee avonden zullen dineren en alle ochtenden ontbijten.

Groepsgrootte 

De reis gaat door bij minimaal 6 deelnemers. Er kunnen maximaal 11 deelnemers per vertrekdatum mee.

Kosten

De basisprijs voor deze reis is € 990,- per persoon. Dit is op basis van een gedeelde standaard kamer. Voor een superior of single kamer is een toeslag vereist (zie boekingsformulier). De Superior kamers zijn alleen als double te boeken (2 persoonsbed). De kamers zijn ruimer en hebben een Kingsize bed. De standaard kamers zijn zowel als double en als twin (losse bedden) te boeken.

Inbegrepen in de kosten: Vliegreis Amsterdam – Cork v.v. (inclusief 15 kg ruimbagage), vervoer luchthaven Cork – Baltimore v.v., vier nachten hotel plus ontbijt, diner op eerste en derde dag, drie whale watch excursies (2 halve dag en 1 hele dag), reisbegeleiding door Nederlandstalige gids van Delta Safari.

Niet inbegrepen; niet genoemde maaltijden, drank en persoonlijke kosten. Verzekeringen en STO-reisgarantie.

Voor alle reizen en weekendtrips maakt Delta Safari gebruik van STO-reisgarantie. Meer informatie krijg je bij de boeking. Kosten zijn €12,- per boeking.

Belangrijk om te weten

Er is altijd het risico dat een excursie op zee niet doorgaat vanwege slechte weersomstandigheden. Om het risico te verkleinen, is er extra ruimte in het programma om een dag te schuiven. Als het uiteindelijk niet lukt om alle excursies te maken, krijgt u de kosten van de niet gemaakte excursies retour.

Interesse? Vul het formulier in rechtsboven op de pagina of stuur een mail naar info@deltasafari.nl en je ontvangt van ons een boekingsformulier.