Welkom Visarend-excursie

Sinds 2016 broedt de visarend in de Biesbosch. In het eerste jaar werd er één jong groot gebracht. Vorig jaar waren er al twee nesten en vlogen er in totaal zes jongen uit. Toch is het spannend of ze dit jaar weer terug komen. Ga mee op excursie in het Paasweekend en verwelkom de visarenden terug in de Biesbosch.

Visarenden overwinteren in Afrika. In het voorjaar vliegen ze weer richting het Noorden. Eind maart komen ze aan in Nederland. Het is spannend of de Biesbosch-vogels dan ook weer terugkomen en hun oude nesten bezetten. Boswachters en vogelaars speuren de hemel af om te zien wanneer de eerste vogels aankomen. Wij gaan tijdens de “Welkom Visarend”-excursie mee op zoek naar de eerste visarenden.

De excursie start op een boerderij in de Noordwaard, waar je een korte introductie krijgt over de recente geschiedenis van de Noordwaard en de komst van de visarend als broedvogel. Daarna gaan we met een busje het gebied in om op een aantal plekken uit te kijken naar de visarenden. Natuurlijk kijken we ook naar al het andere mooie wat de Biesbosch natuur te bieden heeft. En misschien zien we ook nog wel een zeearend, de andere imposante broedvogel van de Biesbosch.

De excursie duurt drie uur (ochtend of middag) en is inclusief vervoer door de Biesbosch, koffie/thee en een drankje na afloop.

Data: zaterdag 31 maart (09:00 uur en 13:00 uur), zondag 1 april (09:00 uur en 13:00 uur) en maandag 2 april (09:00 uur en 13:00 uur). Geef bij opgave via formulier, bij de opmerkingen aan voor welke datum en tijd u kiest.

Prijs: Volwassen €30,- per persoon. Kinderen tot en met 12 jaar €15,-.

Acht plaatsen per excursie.