Zeevogeltocht Den Helder

Helaas is het schip dat uit Den Helder vaart alsnog niet beschikbaar op 8 oktober. We doen in 2022 een nieuwe poging….

In het tweede weekend van oktober wordt het traditionele najaarsweekend van Dutch Birding gehouden op Texel. Dit jaar organiseert Delta Safari in aanloop naar het weekend een zeevogeltocht op vrijdag 8 oktober vanuit Den Helder. Voor veel mensen is de vrijdag de aanreisdag naar Texel. Dit jaar kan je de reis naar Texel onderbreken voor een dagtocht op de Noordzee. Als het weer het toe laat zullen we tijdens de tocht op de Noordzee in principe ook langs de kust van Texel varen.

De tocht vertrekt op 8 oktober om 09:00 uur vanuit de haven van Den Helder (Het Nieuwe Werk), zodat iedereen voldoende tijd heeft om ’s ochtends richting Den Helder te reizen. We zijn tussen 16:00 en 17:00 uur weer terug in de Haven, zodat je daarna nog de oversteek naar Texel kan maken. Maar ook als je niet naar Texel gaat, ben je natuurlijk welkom op de tocht.

Delta Safari neemt zijn chumploeg mee, zodat we met visafval de vogels tot dicht achter het schip kunnen lokken. We verwachten in ieder geval jan-van-genten, jagers en zeekoet/alk. En natuurlijk hopen we op wat krenten in de pap zoals noordse stormvogels of zelfs een pijlstormvogel of stormvogeltje.

De kosten voor de tocht zijn €60,- per persoon. Opgeven kan door een mailtje te sturen naar info@deltasafari.nl, of door het formulier rechtsboven aan de pagina in te vullen.

Meer informatie over het Dutch Birding weekend kan je t.z.t. vinden op de website van Dutch Birding

Dagtochten vallen niet onder de garantie van STO Garant.