Zeevogeltocht Den Helder

Info 2021 volgt binnenkort

Update 30 september 2020; Vanwege de nieuwe maatregelen rondom Corona heeft de schipper van de MS Tender besloten om de komende weken niet met groepen te varen. Hierdoor komt de tocht van 9 oktober te vervallen. De deelnemers worden geïnformeerd.

In het tweede weekend van oktober wordt het traditionele najaarsweekend van Dutch Birding gehouden op Texel. Dit jaar organiseert Delta Safari in aanloop naar het weekend een zeevogeltocht op vrijdag 9 oktober vanuit Den Helder. Voor veel mensen is de vrijdag de aanreisdag naar Texel. Dit jaar kan je de reis naar Texel onderbreken voor een dagtocht op de Noordzee. Als het weer het toe laat zullen we tijdens de tocht op de Noordzee in principe ook langs de kust van Texel varen.

De tocht vertrekt op 9 oktober om 09:00 uur vanuit de haven van Den Helder (Het Nieuwe Werk), zodat iedereen voldoende tijd heeft om ’s ochtends richting Den Helder te reizen. We zijn tussen 16:00 en 17:00 uur weer terug in de Haven, zodat je daarna nog de oversteek naar Texel kan maken. Maar ook als je niet naar Texel gaat, ben je natuurlijk welkom op de tocht.

We varen met het schip de MS Tender. Er kunnen normaal maximaal 80 personen mee op het schip, maar vanwege de Corona is dat dit jaar beperkt tot 50 personen. Delta Safari neemt zijn chumploeg mee, zodat we met visafval de vogels tot dicht achter het schip kunnen lokken. We verwachten in ieder geval jan-van-genten, jagers en zeekoet/alk. En natuurlijk hopen we op wat krenten in de pap zoals noordse stormvogels of zelfs een pijlstormvogel of stormvogeltje.

De kosten voor de tocht zijn €60,- per persoon. Dit is een all-in prijs, waarbij ook koffie, broodjes en (fris-)drank zijn inbegrepen. Opgeven kan door een mailtje te sturen naar info@deltasafari.nl, of door het formulier rechtsboven aan de pagina in te vullen.

Ook tijdens de zeevogeltochten moeten we ons houden aan een aantal Corona-maatregelen. Zie hieronder;

  • Heb je voor vertrek last van verschijnselen (verkouden, koorts e.d.), kom dan niet. Neem contact op als dit vlak voor vertrek gaat spelen.
  • Wordt je na de tocht ziek, laat je dan testen. Laat de organisatie weten hoe dit afloopt, zodat wij de andere deelnemers kunnen informeren indien dit nodig is (natuurlijk anoniem).
  • Omdat buiten de kans op besmetting aanzienlijk lager is verzoeken we iedereen zoveel mogelijk aan dek te blijven. Maar dat zal geen probleem zijn tijdens een zeevogeltocht 😉
  • Houdt in de binnenruimtes voldoende afstand van elkaar. Volg ook de instructies van de schipper op.
  • Het is op het achterdek altijd extra druk op zeevogeltochten. We verzoeken daarom iedereen om op het achterdek mondbedekking te gebruiken. Dit mag met een mondkapje, maar ook een sjaal of bandana o.i.d. is voldoende.
  • Spreek elkaar ook aan op ongewenst gedrag.
  • Om meer ruimte te creëren aan boord beperken we het aantal deelnemers. Op de tochten met de Neeltje Jans nemen we maximaal 45 deelnemers mee (i.p.v. 60). Op de MS Tender beperken we het aantal tot 50 (i.p.v. 80).

We vinden het belangrijk (en leuk!) om in deze tijd de zeevogeltochten wel door te laten gaan. Door het beperken van het aantal deelnemers, blijft de marge die overblijft voor Delta Safari wel lager dan normaal. Wil je ons steunen en zo zorgen dat onze tochten in de toekomst ook mogelijk blijven, betaal dan een extra vrijwillige bijdrage voor je zeevogeltocht. Dit kan direct bij het betalen, of na afloop als fooi (waar we normaal nooit om vragen).

Meer informatie over het Dutch Birding weekend kan je t.z.t. vinden op de website van Dutch Birding

Dagtochten vallen niet onder de garantie van STO Garant.