Zeevogeltocht Oktober

Dagtocht vanuit Neeltje Jans in Zeeland. Midden in het zeevogelseizoen, dus geschikt voor degene die kans wil maken op de laatste pijlstormvogels, maar ook de eerste alken. Oktober is daarnaast de beste tijd om de vogeltrek boven zee waar te nemen. Of we daar iets van zien hangt erg af van de weersomstandigheden in de dagen voor de tocht.

We vertrekken om 07:30 uur vanuit de binnenhaven van Neeltje Jans. Nadat we door de sluis zijn gegaan, varen we de Noordzee op. In de loop van de dag maken we een mooie ronde over de Zuidelijke Noordzee. Waar we precies heen varen hangt af van de windrichting, golven en eerdere waarnemingen.

Onderweg wordt er door de crew van Delta Safari gechumd. Dit betekent dat we een spoor visafval achter de boot maken om zo meeuwen achter de boot te lokken. Die wolk meeuwen trekt dan weer andere vogels aan zoals jagers en jan-van-genten. Hierdoor zijn de vogels vaak van korte afstand te zien en te fotograferen.

Rond 16:30 verwachten we weer terug te zijn in de haven.

We varen met het schip de Neeltje Jans, een schip dat normaal wordt gebruikt voor de sportvisserij. Aan de zijkanten en de achterkant van het schip is een open dek, waardoor er voldoende ruimte is voor alle deelnemers. Aan dek zijn ook voldoende bankjes. Aan boord is een kantine waar koffie, thee, (fris-)drank en broodjes te verkrijgen zijn. Dit is bij deze tocht niet inbegrepen in de prijs.

De prijs voor deze tocht is €55,- per persoon.