Met de ferry naar Noorwegen?!

Met de ferry naar Newcastle varen was (is) altijd een mooie ervaring bij onze reizen naar de Farne eilanden. Onderweg op de Noordzee naar zeevogels en dolfijnen zoeken. Nu komt er een nieuwe ferry verbinding vanuit Nederland naar Noorwegen. Over een redelijk onbekend stuk Noordzee. Delta Safari wil komend jaar deze route gaan verkennen en organiseert daarom in ieder geval twee trips. In het voorjaar organiseren we een testreis van vijf dagen, vooral om te ontdekken wat er in de directe omgeving van Kristiansand te zien is voor de natuurliefhebber. En in het najaar willen we een mini-cruise organiseren om te kijken of de route geschikt is om zeevogels te zien. Wie gaat er mee op ontdekkingsreis?

Testreis voorjaar

In het voorjaar willen we een vijfdaagse testreis organiseren. We vertrekken op dinsdag vanuit de Eemshaven. Onderweg checken we of er op deze route leuke waarnemingen te doen zijn vanaf dek. Op woensdagochtend komen we aan in Kristiansand. Tijdens de drie dagen in Noorwegen rijden we een aantal routes en bezoeken we een aantal natuurgebieden in Zuid Noorwegen om te onderzoeken welke interessant zijn voor Nederlandse natuurliefhebbers. We overnachten op twee verschillende locaties. Op vrijdagavond gaan we dan weer aan boord van de veerboot, zodat we op zaterdagochtend terug zijn in Nederland. We rijden met één busje, zodat er zes mensen met ons meekunnen als ‘proefkonijn’. Omdat het een testreis is betaal je behalve een klein beetje organisatiekosten, alleen voor de directe kosten. In de toekomst zal een vijfdaagse reis dus meer gaan kosten.

Mini-cruise najaar

Bij gunstige wind komen er in het najaar leuke soorten zeevogels langs onze kust. Maar waar komen deze vandaan? Langs de Britse kust is het redelijk bekend waar de concentraties zeevogels zitten. Maar hoe zit het met de Oostelijke Noordzee? Deze route geeft de mogelijkheid om daar op een ontspannen manier naar te gaan kijken. Daarom willen we in het najaar een keer een mini-cruise organiseren. Op donderdagmiddag stappen we op de ferry. Op vrijdag zijn we in Kristiansand, waar je ongeveer vijf uur hebt om de omgeving te verkennen. In de middag stappen we weer aan boord, zodat we op zaterdagochtend weer terug zijn in de Eemshaven. Op beide dagen vertrekt de ferry om 15:00 uur, zodat we nog redelijk wat uren daglicht hebben op zee. Om nog voldoende daglicht te hebben, maar wel in het zeevogelseizoen te zitten, willen we deze trip begin september organiseren.

Heb je interesse, meldt je dan aan via het infoblok (rechtsbovenaan de pagina) of stuur een mail naar info@deltasafari.nl. Je ontvangt dan bericht zodra we een data en prijzen hebben.

Praktische informatie voorjaar

We reizen tijdens de testreis in het voorjaar met maximaal één busje. Hierdoor kunnen er naast onszelf (Marko en Eva) nog zes mensen mee. Het busje huren we waarschijnlijk in Noorwegen om kosten te besparen. Vanuit Kristiansand rijden we naar het Noorden om een aantal natuurgebieden in het berggebied te bezoeken. De exacte route is nu nog niet bekend en ook over de overnachtingsplekken nemen we later een besluit. In principe zijn het hotels waar we later met grotere groepen terecht moeten kunnen. Op de laatste dag in Noorwegen rijden we nog langs een aantal locaties langs de kust.

De overnachtingen op de ferry en de hotels in Noorwegen zijn inbegrepen in de reissom. Voor de ferry gaan we uit van twee-persoons buitenhutten. Ook de maaltijden op de ferry zijn inbegrepen, net als het vervoer met het busje. Alleen het vervoer van en naar de Eemshaven en de lunches, diners (twee avonden) en andere persoonlijke uitgaven in Noorwegen zijn niet inbegrepen.

Dit reisaanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op www.sto-garant.nl/downloads. Kosten zijn €12,- per boeking

Corona maatregelen

Op dit moment (november 2021) is het toegestaan om naar Noorwegen te reizen als je volledig gevaccineerd bent, of een herstelbewijs hebt. Als je niet gevaccineerd bent moet je verplicht in quarantaine en is het dus niet mogelijk om deze reis te maken. Dit laatste geldt zolang Nederland op ‘rood’ staat voor de Noorse overheid.